Pop-Up Run Summer Edition

Op zondag 11 juni is het zover de tweede Pop-Up Run van 2017. Dit keer vieren we de zomer en genieten we van het drukst bezochte park van Amsterdam, het Vondelpark. We starten en finishen bij de Vondeltuin alwaar ook je startnummer klaar zal liggen op 11 juni. De Vondeltuin staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke zonnige terras waar je kunt genieten van een hapje of drankje. Voor de winnaars sponsort de Vondeltuin leuke prijzen waarmee je gelijk lekker kan blijven lunchen of een andere keer terug komt.

Tijdens deze Pop-Up Run kun je kiezen uit vier afstanden te weten 1km kidsrun, 3,3 km funrun, 6,6 km funrun of 9,9 km funrun.

Inschrijven

Deze summer edition wordt een zomers feestje, met flamingo’s en bloemen slingers in het Vondelpark. Bij je inschrijving is inbegrepen:

 • startnummer
 • elektronische tijdwaarneming
 • online uitslag
 • water/sportdrank
 • Vette warming-up

Wil je zeker zijn van een startbewijs? Bevestig dan je deelname en schrijf je in.

Programma

 • 10:00 uur startnummer uitgifte opent bij de Vondeltuin in het Vondelpark
 • 10:45 uur Warming-up
 • 11:00 uur Start alle afstanden

Praktische informatie

Startnummer en tijdsregistratie
Je startnummer bevestig je met veiligheidsspelden op buikhoogte op je shirt. Achterop het startnummer zit een chip voor de tijdsregistratie, deze chip mag niet afgedekt worden, dit kan problemen met de tijdregistratie veroorzaken. Schrijf voor de veiligheid achterop het startnummer je naam en noodtelefoonnummer en eventueel welke medicijnen je gebruikt. De uitslagen komen dezelfde dag nog online.

Safety first
Tijdens de Pop-Up events is een erkend EHBO team aanwezig. Wegen en paden op het parcours zijn niet afgezet, houdt daar rekening mee. Het gebied zal ook door anderen gebruikt worden. Geef andere park gebruikers de ruimte en loop zoveel mogelijk rechts. De looprichting tijdens de race wordt aangegeven door parcoursposten en met deze gele pijlen.

Foto’s
We proberen van zoveel mogelijk deelnemers een foto te maken. Foto’s zullen een paar dagen na de Pop-Up in een album op facebook geplaatst worden. De foto’s worden gratis beschikbaar gesteld. Door je deelname geef je ons toestemming foto’s te maken en te publiceren.

Parcours

De start en de finish zijn bij de Vondeltuin in het Vondelpark, Vondelpark 7 check www.vondeltuin.nl. Er zijn vier afstanden te weten 1km kinderloop, 3,3km funrun, 6,6km funrun en 9,9km funrun. Wij zullen 100 meter na de finish een streep op de grond zetten met stoepkrijt dan kun je altijd door rennen en op 10 km je klokje stilzetten om je 10 km tijd. De kinderloop start om 10:30 uur, alle andere afstanden starten om 11.00 uur bij de Vondeltuin.

Voorzieningen

Garderobe
Bij de Vondeltuin kun je een tas of tas achterlaten, dit gebeurt geheel op eigen risico er is geen bewaking bij de tassen en jassen. Laat geen waardevolle spullen achterlaten.

EHBO
Er is een EHBO aanwezig tijdens het event.

Respect voor de natuur
De Pop-Up Runs vinden plaats in de mooiste parken en natuurgebieden. We houden ze graag mooi. We proberen zo min mogelijk afval te produceren, geen schade te brengen aan het gebied waar we sporten en ruimen uiteraard alles netjes op. We rekenen erop uit dat onze bezoekers ons hier bij steunen.

Bereikbaarheid

Het Openluchttheater in het Vondelpark is zowel lopend als met het openbaar vervoer en de fiets uitstekend bereikbaar. Auto’s kunnen tegen betaling van parkeergeld in de wijken rondom het Vondelpark parkeren.

Fietsen

Het Vondelpark is goed bereikbaar met de fiets.

Openbaar vervoer

Rondom het Vondelpark zijn veel verbindingen van het openbaar vervoer op korte of iets langere loopafstand. Op de kortste loopafstand liggen:

 • Halte noordzijde (Overtoom) tramlijn 1: uitstappen halte Constantijn Huygensstraat /Overtoom
 • Halte oostzijde (van Baerlestraat) tramlijnen 3 en 12, uitstappen halte Constantijn Huygensstraat/Overtoom of halte Van Baerlestraat.
 • Halte zuidzijde (ingang Van Eeghenstraat) tramlijn 2, uitstappen halte Jacob Obrechtstraat/Willemsparkweg.

Parkeren
In de wijken rondom het Vondelpark is parkeergelegenheid tegen betaling. Klik hier voor een overzichtskaart met parkeertarieven.